Wanneer proteïne reep eten?

Wanneer proteïne reep eten? Doe je dat voor óf toch juist na de training? Eiwitrepen zijn de basis voor veel krachtsporters. Proteïne repen bieden een snelle en praktische manier om overal en altijd eiwitten binnen te krijgen.

Het is niet alleen een bron van eiwitten, maar krachtrepen zitten vaak ook vol met complexe koolhydraten, gezonde vetten en vezels. Kortom, het ideale tussendoortje voor sporters. Maar, wanneer eet je nou zo’n proteïne reep?

De één eet er eentje als eiwitrijk tussendoortje, de ander eet hem voor het sporten en weer een ander eet zo’n eiwitreep alleen na het sporten. Maar, wanneer eet je nou zo’n proteïne reep?

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Dit zijn doorverwijzingen naar producten en/of pagina’s van geselecteerde partners. Als je via één van de links uit dit artikel een aankoop doet op de website van de doorverwezen partner, betaal je niet meer of niets extra’s. Wij ontvangen een kleine procentuele commissie van de partner hiervoor.

Eiwitreep, voor of na het sporten?

Wanneer je een eiwitreep het beste kunt eten, hangt helemaal af van het sportdoel waar je deze voor eet.

Als je een eiwitreep eet als een gezond en eiwitrijk tussendoortje of bijvoorbeeld een eiwitrijke dieet snack, dan zou je deze kunnen eten op ieder moment van de dag. Als je dus kiest voor bijvoorbeeld een suikervrije eiwitreep, dan kan dat op ieder moment van de dag.

Eet je een eiwitreep om bijvoorbeeld extra eiwitten binnen te krijgen om spiergroei te bevorderen? Dan kan het moment dat je een eiwitreep eet wel belangrijk zijn! Maar, eet je een eiwitreep dan voor of na het sporten?

Eiwitreep voor het sporten

Proteïnerepen voor de training zijn een goed idee voor sporters die een zware of lange training tegemoet gaan. Eiwitten geven een verzadigd gevoel, dus het kan hongergevoelens tegengaan totdat je klaar bent met je training en een volledige maaltijd kunt eten om bij te tanken.

Bovendien zitten er in veel eiwitrepen ook complexe koolhydraten, welke extra en langdurige energie geven tijdens het trainen. Deze koolhydraten helpen als brandstof voor je training, terwijl je lichaam het eiwit gebruikt om eiwitten aan te maken en spiervezels op te bouwen.

✅ Eiwitreep voor het trainen – Heb je een zware training op de planning staan en wil je sportprestaties verbeteren tijdens het trainen? Dan eet je een eiwitreep voor het sporten!

Eiwitreep na het sporten

Een eiwitreep na het sporten zorgt ervoor dat je jouw spieren voorziet van eiwitten, welke nodig zijn om je spieren te herstellen van de training. Met name na een zware training of duurtraining!

Tijdens het sporten ontstaan er hele kleine scheurtjes in je spieren. Door herstel van deze scheurtjes, zullen je spieren namelijk gaan groeien. Voor dit spierherstel heeft je lichaam voldoende eiwitten nodig. Eiwitten stimuleren namelijk je spieropbouw.

Als je ook echt resultaat wilt zien van al dat harde werk, dan is gezond en eiwitrijk eten na het sporten van groot belang. Een eiwitreep na het sporten is dan een goed idee!

Verder is gezond eten na het sporten ook belangrijk om je energielevel weer op niveau te krijgen. Tijdens een krachttraining verbrand je namelijk een hoop calorieën. Om niet voor de rest van de dag je volledig uitgeput en moe te voelen, heb je voeding nodig. Hierdoor kun je weer vol energie de dag aan! Een eiwitreep na de training is dus ook geen gek idee.

✅ Eiwitreep na het trainen – Na het trainen hebben je spieren eiwitten nodig voor spierherstel. Bovendien breng je jouw energielevel weer op peil.

Wanneer proteïne reep eten?

Wanneer proteïne reep eten? Dat is en blijft dus voor iedere sporter verschillend. Of je een eiwitreep het beste voor of na de training kunt eten, hangt dus helemaal af van jouw sportdoel! Een eiwitreep voor de training heeft z’n voordelen, maar een eiwitreep na de training ook! Eiwitrepen zijn perfect als zowel pre-workout of als post-workout snack.

Thomas

5 januari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct toegang
Gratis tips ontvangen?
Ontvang direct fitness en voedingtips via de mail! Of krijg als eerste kortingscodes opgestuurd van onze partners!
Aanmelden
*Je gaat akkoord met het ontvangen van updates via email.
close-link