triceps oefeningen thuis blog cover

Triceps oefeningen thuis

Je zou graag grote en gespierde triceps willen hebben, maar hebt geen sportschool abonnement of sportschool in de buurt? Geloof ons – dit komt steeds vaker voor! Meer en meer mensen trainen tegenwoordig thuis. Ook je triceps kun je prima thuis trainen. Maar, wat zijn de beste triceps oefeningen thuis?

Je triceps thuis trainen doe je gewoon vanuit je slaapkamer of woonkamer! Zelfs zonder gewichten kun je gewoon je triceps thuis trainen. Er is niets voor nodig en je kunt direct beginnen met deze work-out.


Triceps thuis trainen

Niet iedereen heeft een sportschool in de buurt. Misschien vind je het gewoon fijner om in een vertrouwde omgeving te trainen of je hebt weinig tijd om naar een sportschool te gaan. Wat je reden ook is – met de juiste oefeningen train je thuis net zo effectief als in de sportschool. In dit artikel vind je drie oefeningen om je triceps thuis te trainen voor resultaat.


Triceps oefeningen thuis

Een nadeel van thuis trainen is dat je geen beschikking hebt over apparaten om bijvoorbeeld de triceps te trainen. Toch zijn er heel veel manieren en oefeningen om vanuit huis de triceps te trainen! Dit zijn de 3 beste triceps oefeningen thuis die je kunt doen zonder gewichten!


#1. Diamond Push Up

Deze triceps oefening voor thuis geeft niet alleen grote armen, maar je traint ook meteen je schouders. Je kunt deze oefening doen in bijvoorbeeld je slaapkamer of woonkamer. Handig om je voeten tegen een muur te zetten zodat je niet kan wegglijden!

✓ 1. Plaats je handen voor je op de grond in de vorm van een driehoek/diamant
✓ 2. Span je buikspieren aan, strek de rug en houd je benen recht naast elkaar
✓ 3. Laat je borst zakken tot de grond en houd onderin vast
✓ 4. Zorg ervoor dat je armen langs het lichaam buigen
✓ 5. Duw jezelf vervolgens omhoog
✓ 6. Herhaal deze beweging


#2. Triceps Bow

Deze thuisoefening voor de triceps lijkt op de diamond push-up, maar richt zich op de lange kop van de tricep! Het is een variant van de triceps overhead extension. Zoals je kunt zien in de GIF activeert deze oefening je tricep spieren goed! 

✓ 1. Plaats je handen voor je op de grond voor je naast elkaar
✓ 2. Span je buikspieren aan, strek de rug en houd je benen recht naast elkaar
✓ 3. Laat je ellebogen naar de grond zakken waardoor je borst richting de grond zakt
✓ 4. Je ellebogen buigen dus inwaarts naar je buik toe
✓ 5. Duw jezelf vervolgens omhoog
✓ 6. Herhaal deze beweging


#3. Bench Dip

Als je zoekt naar de beste triceps oefeningen thuis, dan is dit er zeker weten eentje van! Je kunt bij deze oefening bijvoorbeeld de rand van het bed of de bank gebruiken om jezelf omhoog te kunnen duwen.

✓ 1. Plaats je handen op bijvoorbeeld de rang van een bank, stoel of het bed
✓ 2. Zet je voeten naast elkaar op de grond
✓ 3. Zorg ervoor dat je knieën in een hoek van 90 graden staan
✓ 4. Laat jezelf naar beneden zakken
✓ 5. Houd beneden even vast en duw jezelf vervolgens weer omhoog
✓ 6. Herhaal deze beweging


Zonder gewichten triceps thuis trainen

Waarschijnlijk heb je thuis niet zomaar losse gewichten, halters of schijven liggen. Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten of bewegen.

Bovenstaande triceps oefeningen thuis kunnen zonder apparatuur of gewichten worden gedaan. Je doet deze triceps oefeningen thuis met alleen je lichaamsgewicht!

Deze triceps oefeningen kun je bijvoorbeeld ook doen op vakantie in een hotel, of buiten! Als je dus niet naar een sportschool kunt of in de buurt hebt – kun je met deze triceps oefeningen voor thuis altijd en overal trainen!


Triceps oefeningen voor mannen of vrouwen

Bovenstaande 3 triceps oefeningen thuis zijn voor zowel mannen of vrouwen! Iedereen kan deze oefeningen doen op ieder moment en waar dan ook. Het maakt dus niet uit of je een man of vrouw bent, deze oefeningen zijn voor iedereen geschikt!

Leave a comment