Rijstwafel koolhydraatarm dieet

In Nederland zijn er heel veel mensen die een koolhydraatarm dieet volgen! Ook wij hebben dit dieet een tijd uitgeprobeerd.

Ondanks dat de kilo’s om onze oren eraf vlogen, bleven we maar honger houden. Simpelweg omdat we normaal gewend zijn aan het eten van koolhydraten.

Toen we zochten naar koolhydraatarme snacks kwamen we uit bij de rijstwafel. Een rijstwafel koolhydraat dieet, kan dat wel?

Het viel ons op dat wij niet de enige zijn waarbij ons oog is gevallen op deze luchtige cracker! Online zijn er honderden blogs te vinden over de rijstwafels als koolhydraatarme snack voor tussendoor!

Wij krijgen dagelijks veel berichten met de vraag naar de beste koolhydraatarme rijstwafels. Er zijn zowel online als in de supermarkt zoveel verschillende rijstwafels te koop dat het bos soms door de bomen heen niet meer te zien is!

low carb

Is een rijstwafel koolhydraatarm?

Ja! Een rijstwafel is laag in koolhydraten en daarmee koolhydraatarm. Er zijn wel verschillen in hoeveelheden koolhydraten per rijstwafel! Kijk daarom altijd goed naar het voedingsetiket.

Een rijstwafel wordt gemaakt van gepofte rijst met vaak een snufje zeezout erover heen. Deze caloriearme snack past perfect in een koolhydraatarm dieet! Toch zijn er veel verschillen. Zo zijn er rijstwafels zonder koolhydraten en suikers, maar ook met. Je moet dus goed kijken naar de voedingswaarde van dit tussendoortje.


Waarom een rijstwafel?

Een rijstwafel is caloriearm. Dit betekent dat deze snack weinig calorieën bevat. Een rijstwafel bevat zelfs zo weinig calorieën dat je er 4 van moet eten om net zoveel calorieën binnen te krijgen als 1 boterham!

Je neemt deze snack overal mee naartoe. Dit luchtige tussendoortje weegt namelijk niks. Bovendien is het fantastisch te combineren met vrijwel alles. Bijvoorbeeld een koolhydraatarme rijstwafel met pindakaas. Ook broodbeleg als kaas of zalm gaan perfect samen met dit ideale tussendoortje!

Ook om de dag te beginnen is dit een perfecte snack. Bijvoorbeeld een koolhydraatarm ontbijt rijstwafels met een gezonde notenpasta. Of combineer het met een eiwitshake zonder koolhydraten!


Rijstwafel koolhydraatarm dieet

Een rijstwafel past perfect in een koolhydraatarm dieet. Dit komt door het lage gehalte carbs in deze snack. In tegenstelling tot rijst, macaroni of brood past dit tussendoortje perfect in een dieet met weinig koolhydraten.

koolhydraatarme rijstwafels

Superfood Wafels Body & Fit

Genieten van puur natuur superfoods! Heerlijk en bewust genieten van deze low carb wafel. Deze wafels zijn puur natuur en vrij van zout en suiker en bevatten slechts 29 kcal per wafel. Geen overbodige of kunstmatige toevoegingen zoals e-nummers!

rijstwafels koolhydraatarm dieet - superfood wafels body & fit

Voedingswaarde per rijstwafel (7,7 gram)

✔️Calorieën = 29 kcal
✔️Eiwitten = 0,8 gram
✔️Koolhydraten = 5,5 gram
✔️Vetten = 0,3 gram
✔️Suikers = 0,7 gram

Deze koolhydraatarme rijstwafels zijn heerlijk bij het ontbijt of lunch ter vervanging van brood. Superfood Wafels zijn ook perfect als bewust, caloriearm tussendoortje. Lekker en verantwoord genieten op elk moment van de dag!

? Klik hier voor alle prijzen en aanbiedingen bij Body & Fit

Perfect in elk dieet. Kies bewust. Kies voor gezonde en verantwoorde snacks. Deze gezonde avondsnack staat niet voor niets in de lijst van de 10 gezondste avondsnacks! Lekker met bijvoorbeeld notenpasta, een spread of zalm!

Laag in vetten, koolhydraten en suikers en hoog in eiwitten! Dat zijn de eigenschappen die deze rijstwafel het beste omschrijven. Stil je hongergevoel en geef jezelf een extra zetje in de rug bij het afvallen!

Kort samengevat

✅Puur nature superfood
✅Heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje
✅Geen overbodige of kunstmatige toevoegingen zoals e-nummers!
✅Slechts 29 kcal per wafel, 0 zout en 0 suiker
✅Rijstwafel koolhydraatarm dieet

? Bekijk alle smaken en prijzen bij Body & Fit

De Superfood Wafels van Body & Fit hebben hun naam niet voor niets gekregen! Een ideale en bovenal gezonde voedingsbron die in ieder dieet past. En dat ook nog eens voor een eerlijke prijs!

Leave a comment