Plaatselijk vet verbranden

Is het mogelijk om plaatselijk vet te verbranden? Het is een droom voor veel mensen om net even dat laatste beetje extra vet op de heupen, billen of buik te verliezen. Op deze pagina lees je of het een feit of fabel is om plaatselijk vet te verbranden.

Je kunt tegenwoordig je sociale media pagina’s niet openen zonder perfecte foto’s en video’s te zien van fitness modellen. Vervolgens vraag je jezelf af hoe het mogelijk is om net dat laatste beetje overtollige buikvet weg te krijgen, net zoals je hebt gezien op de foto.

Je besluit om op zoek te gaan naar het antwoord op je vraag. Als je zoekt op is plaatselijk vet verbranden mogelijk, krijg je verschillende antwoorden. Maar, wat is hier nou waarheid van en is het ook daadwerkelijk mogelijk om dat laatste extra kilootje op je heupen of buik weg te trainen?

plaatselijk vet verbranden - loose weight fast

Hoe verlies je vet?

Vet verbranden is eigenlijk een ander woord voor afvallen. Het verliezen van gewicht is alleen mogelijk als je dagelijks minder calorieën binnenkrijgt, dan dat je verbruikt. Dit wordt een negatieve energiebalans genoemd.

Er gaat dus meer energie het lichaam uit, dan dat het lichaam ingaat. Als je dit combineert met de juiste voeding en voldoende rust zul je gewicht verliezen.

Schaal met aardbeien en meetlint

Plaatselijk vet verbranden

Is het mogelijk om plaatselijk vet te verbranden? Niks is fijner dan met een strak en gezond lichaam de zomer ingaan waarbij je buikspieren goed zichtbaar zijn. Of net dat beetje extra gezichtsvet of heupvet verliezen.

Nee! Het is helaas niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Het doen van eindeloos buikspieroefeningen helpt je dus niet om een sixpack te krijgen! ?

weegschaal met meetlint

Hoe verlies je dan gewicht?

De enige manier om gewicht te verliezen is door een negatieve energiebalans te hanteren. Het is dus alleen mogelijk om dat laatste beetje vet op de armen, heupen, gezicht, billen of buik kwijt te raken door langzamerhand gewicht te verliezen.

Het verschilt van persoon tot persoon waar je precies vet verliest. Het ene persoon verliest snel vet rondom de heupen, de ander eerder in het gezicht of rondom de armen.

Als je van plan bent om gewicht te verliezen is het belangrijk om je dagelijkse caloriebehoefte te berekenen! Eet vervolgens 10% tot 15% minder dan dit aantal om een calorietekort te hanteren. Het lichaam zal de vetreserves van het lichaam aanspreken om aan voldoende energie te kunnen komen om te functioneren. Je valt af!

Een combinatie tussen een goed trainingsschema, gezonde voeding en voldoende rust zullen jou helpen om te verminderen in gewicht en af te slanken.

Roze, blauwe en groene kettlebelt

Vet verlies stimuleren

Plaatselijk vet verbranden is dus niet mogelijk! Toch kun je het lichaam met tips voor gewichtsverlies een extra steuntje in de rug geven om te minderen in lichaamsgewicht.

Het is tijdens het afvallen belangrijk om voldoende eiwitten te blijven eten. Voorkom spierverlies en ga een hongergevoel tegen door je lichaam te voorzien van voldoende eiwitten. Dit zijn de beste eiwitshakes laag in calorieën die passen in ieder dieet!

✓ Vet verlies stimuleren? De 5 beste fatburners van 2020!

Gespierde vrouw met slanke taille en buik kijkt naar de straat

Is het mogelijk om plaatselijk vet te verbranden?

Nee! Het is helaas niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Het doen van eindeloos buikspieroefeningen helpt je dus niet om een strakkere taille te krijgen.

Je verliest alleen vet door een calorietekort te hanteren. Dit wordt een negatieve energiebalans genoemd. Een calorietekort in combinatie met voldoende beweging, gezonde voeding en genoeg rust zorgt voor het verliezen van gewicht.

Het verschilt van persoon tot persoon waar je precies vet verliest. Het ene persoon verliest snel vet rondom de heupen, de ander eerder in het gezicht of rondom de armen.


2 Replies to “Plaatselijk vet verbranden”

Leave a comment