Hoe lang blijft eiwitpoeder goed?

Hoe lang blijft eiwitpoeder goed? Op deze pagina vind je het antwoord op deze vraag en kom je erachter of jouw eiwitpoeder nog te gebruiken is!

hoe lang blijft eiwitpoeder goed

Je kent het wel; vol goede moed begin je aan een nieuw fitness avontuur! Je koopt direct een grote pot met eiwitpoeder om een goede start te kunnen maken.

Na enige tijd verlies je de motivatie, heb je geen tijd meer of heb je een andere hobby gevonden. De pot met eiwitpoeder ligt voor een lange tijd in de garage of ergens hoog en veilig in een kast. 

Toch pak je op een gegeven moment de moed weer op om te sporten. Plots kom je erachter dat je nog ergens in huis een pot met eiwitpoeder hebt staan! Maar, hoe lang blijft eiwitpoeder goed voordat het over de datum is?

Hoe lang blijft eiwitpoeder goed?

Antwoord! Eiwitpoeder blijft na het openen van de zak, pot of emmer 1 jaar houdbaar.

Kijk voor het gebruik van eiwitpoeder altijd naar de houdbaarheidsdatum om er zeker van te zijn of het eiwitpoeder nog veilig te gebruiken is!

De maximale houdbaarheidsdatum van eiwitpoeder kan namelijk verschillen per merk, smaak of aanbieder! Zo zijn er ook eiwitpoeders die langer dan 2 jaar houdbaar blijven!

Op de verpakking van het eiwitpoeder staat een THT-datum of TGT-datum aangegeven. 

De THT-datum is de te gebruiken tot datum. Dit zijn producten als bijvoorbeeld zuivel, vlees en groenten. Staat er een TGT-datum op de verpakking van jouw eiwitpoeder en is het momenteel later dan deze datum? Dan is het niet verstandig om het eiwitpoeder alsnog te gebruiken!

Staat er een THT-datum op de verpakking? Dit is de ten minste houdbaar tot datum. Na het verlopen van deze datum zijn veel producten nog te gebruiken, mits deze goed zijn bewaard.

✓ Goed om te weten! Kun je proteine poeder over de datum nog gebruiken?

eiwitpoeder hoe lang blijft het goed

Leave a comment