eiwitshake met water of melk

Eiwitshake met water of melk

Ben je benieuwd of je een proteïne shake of eiwitshake het beste kunt nemen met water of melk? De verwarring zit hem voor veel mensen niet in de extra voedingswaarde van melk ten opzichte van water, of de smaak hiervan, maar hoe de spieren eiwitten het beste opnemen. Maar, meng je een eiwitshake nou met water óf toch met melk?

Een eiwitshake mengen met melk of water?

Melk bestaat uit 2 verschillende soorten eiwitten – caseïne en wei (whey). De spieren in ons lichaam reageren op ieder eiwit op een andere manier. Ongeveer 80% van de eiwitten in melk bestaat uit caseïne. Dit eiwit wordt langzaam door de spieren opgenomen. Het duurt ongeveer een uur voordat het lichaam begint met het verteren van caseïne.

De overgebleven 20% eiwitten in melk bestaat uit wei (whey). Wei eiwit staat in tegenstelling tot caseïne bekend om een snelle opname door het lichaam.

Kies je er dus voor om een proteïne shake met melk te nemen in plaats van water? Dan mix je dus in feite caseïne en wei eiwitten met elkaar. Doordat het grote deel van de eiwitten uit jouw eiwitshake door melk bestaat uit caseïne, vertraag je de opname van eiwitten door de spieren.

Wanneer een proteïne shake met melk?

De caseïne in melk vertraagt de opname van eiwitten door de spieren. Neem je een eiwitshake voor het slapen gaan? Kies dan voor een proteïne shake met melk in plaats van water! Het vertragende effect van caseïne zal ervoor zorgen dat het lichaam de eiwitten opneemt tijdens het slapen. Aangezien je gedurende je slaap geen nieuwe voedingsstoffen binnenkrijgt, is dit een ideale manier om de spieren te voorzien van voldoende eiwitten. Zelfs tijdens de nachtrust. Dit geldt uiteraard ook voor zuivel houdende producten als kwark, dit bestaat voornamelijk ook uit caseïne.

Ben je aan het bulken en weet je niet of je een proteïne shake met water of melk moet kiezen? Kies tijdens het opbouwen van spiermassa voor een eiwitshake met melk! Je hebt hierbij de behoefte aan een hoge calorie-inname. Melk bevat in tegenstelling tot water extra calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten.

Tot slot geeft een proteïne shake met melk een vollere smaak dan een eiwitshake met water. Melk geeft een volle en romige smaak. De smaak van eiwitpoeder komt hierdoor beter tot zijn recht.

glas met melk

Wanneer een proteïne shake met water?

Neem je een proteïne shake na het sporten? Kies dan voor een proteïne shake met water! Hierdoor voorkom je een vertraagde opname van eiwitten door de spieren door het caseïne in melk en benut je de optimale tijd voor eiwitinname na het sporten.

Heb je last van een intolerantie voor lactose? Kies dan absoluut niet voor een eiwitshake met melk, maar juist voor een proteïne shake met water. Kijk uiteraard goed op het voedingslabel van het eiwitpoeder of de proteïne geen lactose bevat.

Probeer je af te slanken en gewicht te verliezen? Kies dan voor een proteïne shake met water in plaats van melk. Water bevat in tegenstelling tot melk geen extra calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten.

Water mixt eenvoudiger dan melk. Ondanks dat melk een volle en romige smaak met zich meebrengt, hecht eiwitpoeder minder snel aan melk dan aan water. Een eiwitshake met water klontert niet!

Glas waarin water wordt geschonken

Wat is beter, een eiwitshake met melk of water?

Het is volledig afhankelijk van jouw situatie of een eiwitshake met melk of water beter is! Er is géén goed of slecht als het gaat om een eiwitshake met melk of water. Iedere extra vorm van eiwitten die je binnenkrijgt, stimuleren spiergroei en draagt bij aan spierbehoud.

» Lees hier de 5 lekkerste proteïne shake recepten met water of melk!

Ben je benieuwd of je jouw eiwitshake het beste kunt mengen met water of melk? Hieronder staat een korte opsomming van de genoemde punten in dit artikel!

Een eiwitshake met melk in plaats van water;

» Een eiwitshake met melk zorgt voor een langzame opname van de eiwitten;
» Probeer je spiermassa op te bouwen? Kies voor een eiwitshake met melk;
» Heb je liever een volle en romige smaak? Voeg dan melk toe aan de eiwitshake!

Een eiwitshake met water in plaats van melk;

» Als je een proteïne shake neemt na het sporten.
» Heb je last voor een lactose intolerantie? Meng het eiwitpoeder met water;
» Water is puur. Wil je een eiwitshake zonder klontjes? Meng het dan met water!

Whey Perfection

Ben je op zoek naar een eiwitshake die je met water of melk kunt mengen? Kies dan voor de Whey Perfection van Body & Fit. Dit eiwitpoeder klontert niet en mengt goed met zowel water als melk. De Whey Perfection bestaat uit puur en natuurlijk eiwit en zal snel worden opgenomen door de spieren.

De Whey Perfection van Body & Fit is niet voor niets hét meest verkochte eiwitpoeder van Europa! Dit product staat voor perfectie en kwaliteit, en dat is terug te zien aan het aantal reviews. Uit meer 4.797 reviews scoort de Whey Perfection nagenoeg een maximale score. Hiermee is de Whey Perfection óók nog eens het best-beoordeelde eiwitpoeder!

» Kortingspagina Whey Perfection bij Body & Fit!

Pot met Whey Perfection van Body & Fit
Reviews van de Whey Perfection van Body & Fit

» Lees hier meer dan 4.797 ervaringen van andere Whey Perfection gebruikers!

2 Replies to “Eiwitshake met water of melk”

Leave a comment