kop koffie op een stapel met koffiebonen

Cafeïne pillen ervaring

Ben jij ook zo’n koffieleut? Ik drink soms wel 6 of meer bakken koffie per dag. Vooral als ik op kantoor ben drink ik veel koffie.

En niet alleen ik, ook mijn collega’s. Toch stopte een van mijn collega’s uit het niets met het drinken van koffie. Normaal dronk hij bijna 8 kopjes koffie per dag. Ineens was hij gestopt, uit het niets.

Zijn geheim? Cafeïne pillen. Ik wilde dit zelf testen. Mijn ervaring en mening deel ik graag met jullie. In deze review lees je meer over mijn cafeïne pillen ervaring.

Een kopje koffie of toch liever een cafeïne pil graphic

Cafeïne in pilvorm is populair!

Cafeïne pillen worden steeds populairder. Je hebt er vast wel eens iemand over gehoord. Bijvoorbeeld studenten, die cafeïne nemen om zich zo beter te kunnen concentreren. Of bijvoorbeeld sporters, om meer energie te krijgen voor tijdens het trainen.

Maar, wat is mijn ervaring met cafeïne pillen als koffieliefhebber? Je leest het hieronder!

Mijn ervaring met cafeïne pillen

Ik ben een koffieleut. Een kopje koffie is meer dan alleen cafeïne. Koffie drinken is een gewoonte, het is iets wat een fijn gevoel geeft. Ik vond het dan ook best lastig om te stoppen met het drinken van regelmatig een kop koffie!

Ik heb bewust gekozen voor cafeïne pillen in plaats van poeder. Poeder moet namelijk gemengd worden met bijvoorbeeld water. Dan kan ik net zo goed koffie blijven drinken vond ik.

Mijn collega had Mutant Core Series Cafeïne voor me meegenomen. Ik zal hier nog een uitgebreide review over schrijven.

In dit artikel deel ik simpelweg mijn ervaring met cafeïne pillen, niet van een specifiek merk.

De cafeïne pillen die ik gebruikte, hadden per stuk 250 milligram cafeïne. Dit is best veel. Een cafeïne pil bevat gemiddeld tussen de 200 en 250 milligram cafeïne. Soms meer, soms minder. Zo’n hoge dosering cafeïne is ook vaak te vinden in pre-workouts.

» Ter vergelijking, een kop koffie gemiddeld tussen de 90 en 150 milligram cafeïne bevat.

Wat voor effect merkte ik?

Ik merkte duidelijk het effect van de cafeïne. Dit had ik normaal gesproken ook met een kop koffie, maar door de hogere dosering cafeïne was dit nog meer. Wat merkte ik? 

» Meer concentratie en focus
» Minder gevoel van moeheid

Cafeïne heeft daarnaast nog meer voordelen, maar het effect daarvan merkte ik niet direct. Het effect van zo’n pil is naar mijn mening vergelijkbaar met koffie. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dosering.

Andere voordelen van cafeïne zijn vocht afdrijven, het verhogen en versnellen van de vetverbranding en het verbeteren van fysieke prestaties.

Mijn mening – Koffie of cafeïne pillen?

Ik kies voor koffie! Persoonlijk kies ik voor een kop koffie in plaats van een cafeïne pil. Ik vind het drinken van een bakje koffie simpelweg lekker en gewoon fijn. 

Dit is natuurlijk verschillend van persoon tot persoon. Ben je bijvoorbeeld een fanatiek sporter? Dan zijn cafeïne pillen meer dan geschikt voor jou! Neem deze net voor de training en ervaar een verbeterde concentratie en verhoogd energielevel.

» Op dit forum lees je de mening en ervaring van andere gebruikers van cafeïne pillen! 

Cafeïne pillen kopen?

Cafeïne pillen koffie kopen banner

One Reply to “Cafeïne pillen ervaring”

Leuk artikel! Ik zelf veel te veel caffeine op een dag, minstens 10 koppen, ben daarom op zoek gegaan naar een alternatief – ga die cafeine pillen maar eens proberen dan :$

Leave a comment