C4 Pre-Workout Review

Voordelen en nadelen van c4 pre-workout

De afbeelding hierboven is een samenvatting van mijn C4 Pre-Workout Review! Hierin zie je duidelijk de voordelen en nadelen van deze pre-workout!

De een kiest voor een kop koffie, de ander voor een pre-workout supplement. Het doel van dit supplement is het geven van een extra energieboost tijdens het trainen om het maximale uit de training te halen.

Toch lees je online naast positieve ook een hoop negatieve ervaringen en meningen over pre-workout supplementen.

Misschien heb je bijvoorbeeld onlangs op het nieuws gehoord dat er in sommige pre-workout supplementen zelfs DMAA bevatten. Deze stof lijkt op amfetamine en is verboden in Nederland.

Ik vind het dan ook belangrijk een supplement als een pre-workout niet zomaar te nemen.

Natuurlijk hoor ik in de sportschool vrienden praten over bepaalde soorten pre-workout, maar het gaat mij persoonlijk om de samenstelling en ingrediënten hiervan.
Gevaarlijke stoffen wil je natuurlijk niet binnenkrijgen.

Na een lange zoektocht kwam ik terecht bij de C4 Original pre-workout van Cellulcor. Ik heb deze pre-workout gekocht om te testen.

» Benieuwd naar mijn ervaring en mening over de C4 Original pre-workout? Om je een beeldvorming te geven, heb ik mijn eerlijke mening van deze pre-workout in een C4 Original pre-workout review verwerkt! Ik heb hierin m’n uiterste best gedaan om mijn ervaring zo goed mogelijk voor je op te schrijven!

Twee potten C4 pre-workout van Cellucor

Mijn ervaring met de C4 Original pre-workout

Iedereen reageert anders op een pre-workout. Ik heb vrienden in de sportschool die tintelingen krijgen van dit supplement, andere vrienden merken vrijwel niets.

Dit heeft te maken met gewicht, lengte en hoeveel je die dag bijvoorbeeld hebt gegeten.

Ook speelt de tolerantie voor bepaalde doseringen ingrediënten een belangrijke rol.

Om je een compleet beeld te geven van deze pre-workout is het belangrijk om in deze C4 pre-workout review als eerste te kijken naar de samenstelling van dit product!

De samenstelling van C4 Cellucor Original pre-workout

Samenstelling C4 Original Pre-workout Orange Cellucor

In bovenstaande afbeelding is de samenstelling van deze pre-workout te zien.

Hierin valt de combinatie tussen beta-alanine, creatine, arginine, N-acetyl-L-tyrosine en cafeïne direct op. Door deze ingrediënten te combineren krijgt het lichaam een boost in energie.

Arginine verhoogt het  stikstofmonoxidegehalte in het lichaam. Door dit te combineren met N-acetyl en L-tyrosine wordt de productie van dopamine en adrenaline vergroot.

De beta-alanine en creatine vergroten het uithoudingsvermogen en levert meer kracht. Cafeïne zorgt voor een extra boost energie.

Je kunt je voorstellen dat een combinatie van al deze ingrediënten voor een extra energieboost tijdens het trainen zorgen!

» Neem als beginner niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid van dit product!

Hoe reageerde ik op dit supplement?

Ik heb een maatschep gemengd met water en ongeveer een half uur voordat ik ging trainen opgedronken. Vervolgens ben ik in de auto gestapt om naar de sportschool te rijden.

Om heel eerlijk te zijn was dit de eerste keer dat ik gebruik maakte van een pre-workout. 

Tijdens het rijden begonnen mijn handen en nek te tintelen. Tijdens het trainen heb ik altijd mijn koptelefoon op voor focus tijdens het sporten.

De pre-workout versterkte mijn focus enorm. Ik wilde op het moment van sporten niets liever dan doorgaan. Zwaarder, meer, sneller en nog meer!

Ik zat vol met energie. Dit is een van de voordelen van deze pre-workout die ik ervaren heb. Ik voelde me ongeveer zo sterk als de foto hieronder. Ongelofelijk wat een energie er bij me vrijkwam.

Bodybuilder is sterk en schreeuwt

Hoe loste deze pre-workout op in water?

Op de verpakking van deze pre-workout wordt geadviseerd om een maatschep van 6,5 gram te mengen met ongeveer 150 ml water.

Het maatschepje van deze pre-workout is zo klein, dat je deze direct kan gieten door de dop van een waterflesje. Op deze manier verspil je geen poeder en hoef je geen trechtertje mee te nemen!

Ik heb geen spiraal/balletje in mijn shakebeker, maar zelfs zonder loste deze pre-workout direct op. Zonder klonten.

Ik moest maar kort schudden en al snel veranderde de kleur van mijn water in rood/oranje.

De oplosbaarheid van deze pre-workout is echt super. Dit vind ik belangrijk. Je wilt natuurlijk geen klonten overhouden en meteen na het shaken kunnen drinken.

Welke smaak C4 pre-workout had ik?

Ik vind smaak een van de belangrijkste eigenschappen van een supplement. Spuug je het liever uit of neem je graag nog een schepje? Voor mijn C4 pre-workout review heb ik gekozen voor de smaak watermeloen.

Deze pre-workout is niet alleen verkrijgbaar in de smaak watermeloen. Er is maar liefst keuze tussen 8 verschillende soorten smaken.

Dit zijn de blue razz, cherry lemonade, fruit punch, green apple, orange, pink lemonade, strawberry en watermelon.

Ik heb gekozen voor de smaak watermeloen. Als je de pot opent dan ruik je direct een heel zoete geur.

Ik had dan ook verwacht dat de smaak heel zoet zou zijn. Dit viel mee. De zoete smaak was overheersend, maar niet te sterk. 

Om eerlijk te zijn proefde ik de smaak van watermeloen zelf bijna niet. De smaak was eerder te omschrijven als een roze cadillac auto van Autodrop.

Smaak is natuurlijk heel persoonlijk. Wat ik omschrijf, ervaart iemand anders wellicht compleet anders.

Als het gaat om advies welke smaak het beste bij jou past, zou ik vooral adviseren te kijken naar smaken die je in het verleden hebt geprobeerd. Op deze manier weet je zeker dat je geen miskoop doet!

Wat ervaarde ik bij deze pre-workout?

Al na iets meer dan vijf minuten na het innemen van de pre-workout begon ik te tintelen. Ik kreeg tinteling in mijn handen en nek.

Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken gehad dat dit de eerste keer was, dat ik gebruik maakte van dit supplement. Ik merkte dat mijn bloedvaten wijder open waren dan normaal.

Tijdens het trainen merk je dit doordat je een grotere ‘spierpomp’ kan ervaren. De aderen komen meer tevoorschijn. Er kan namelijk meer bloed door wijdere bloedvaten stromen. 

Ik had een nog grotere focus dan normaal. Waar ik normaal enkele minuten rust houdt tijdens een grote compound oefening, wilde ik nu meteen door. Ik was aan het tintelen en ik zat vol met energie!

Toch merkte ik na een uur intensief trainen dat het effect van deze pre-workout al relatief snel afnam. Ik had op basis van verhalen van vrienden en recensies op het internet verwacht dat ik nog uren energie zou hebben. Dit was in mijn geval niet het geval.

Hieronder zie je de beloftes van Cellucor over hun pre-workout product. Ik ervaarde dit toch iets anders. Ik had absoluut meer energie, maar niet urenlang ‘explosieve kracht en energie’.

Ook kickte het effect van deze pre-workout redelijk snel in, maar in de loop der tijd verandert dit enorm. Het lichaam bouwt een tolerantie op. Het duurt steeds langer voordat je iets merkt van het effect.

De set-back in de energie

Ik lees zelf ook regelmatig artikelen over fitness supplementen. Wat me opvalt is dat iedereen de voordelen benoemt, maar nooit iets zegt over wat ze minder vonden van het product.

Wat vond ik een nadeel van deze pre-workout?

Ik kreeg een enorme boost in energie na het innemen van deze pre-workout. Je kunt dit vergelijken met echt een piek in energie. Alsof je heel veel koffie drink en heel veel suiker eet. Je merkt het echt.

Toen ik klaar was met trainen en naar huis ging werd ik heel erg moe. Ik ervaarde een soort set-back/kick-back van deze pre-workout. Aangezien ik in de avond had getraind, zat er nog veel cafeïne in mijn lichaam.

Ik had dan ook moeite met slapen door de cafeïne, terwijl ik heel erg moe was. Ik had heel zwaar getraind en was nu laag in energie.

» Mocht je bang zijn hier ook last van te krijgen, dan kun je altijd kiezen voor een pre-workout zonder cafeïne!

De prijs van de C4 pre-workout

Een foto zegt meer dan duizend woorden, toch? In onderstaande afbeelding heb ik een overzicht voor je gemaakt waarin ik alle aanbieders van deze pre-workout heb vergeleken.

Zo heb je door mijn C4 pre-workout review in een oogopslag duidelijk wie de goedkoopste aanbieder is van dit supplement!

C4 pre-workout review kosten vergelijken van verschillende aanbieders

Waarom een pre-workout kopen?

» Creatine

Deze pre-workout bevat creatine. Vrijwel iedere sporter neemt creatine als supplement op zichzelf. De dosering creatine in deze pre-workout is dusdanig hoog, dat het ook een mogelijkheid is om te kiezen voor deze pre-workout op zichzelf. Bovendien is het effect van creatine op de weerstand, uithoudingsvermogen en kracht bewezen!

» Meer energie en uithoudingsvermogen

De samenstelling van de producten in deze pre-workout heeft ervoor gezorgd dat ik niks liever wilde dan simpelweg doorgaan. Sporten en niets anders. Ik had absoluut een verhoogde focus.

» Goede verhouding in prijs en kwaliteit

Er zijn goedkopere, maar ook duurdere pre-workout supplementen op de markt. In mijn C4 pre-workout review vind ik het belangrijk om iets te zeggen over de verhouding in prijs en kwaliteit. Naar mijn mening is deze namelijk uitstekend.

Voor deze pre-workout betaal je €24,90. Je hebt dan 30 doseringen. Dit is €0,83 per dosering. Gemiddeld kost een dosering pre-workout tussen de €0,52 en €1,29.

Toch kijk ik liever niet naar de prijs per dosering, maar naar wat de kwaliteit/effect hiervan. Zo heb ik meer kracht, energie en uithoudingsvermogen ervaren. Ik had een gerichte focus en heb voor een maand lang het maximale uit mijn training weten te halen.

Ik vind het de prijs per dosering dan ook meer dan waard.

» 1. C4 pre-workout kopen bij Body & Fit
» 2. C4 pre-workout kopen bij Body Supplies
» 3. C4 pre-workout kopen bij XXL Nutrition

Deze C4 pre-workout review is gebaseerd geweest op mijn persoonlijke ervaring. Wellicht reageer jij anders op het effect van dit supplement.

Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om alles zo overzichtelijk mogelijk te weergeven en een zo compleet mogelijk beeld te vormen van mijn ervaring met de C4 pre-workout. 

One Reply to “C4 Pre-Workout Review”

Leave a comment