man doet buikspieroefening om buikvet te verbranden

Buikvet verbranden oefeningen thuis

Buikvet is voor veel mensen een reden om te beginnen aan sport of beweging. Niemand vindt het fijn om veel buikvet te hebben.

Als je begint met trainen en afvallen, zul je vaak overal vet verliezen – behalve vet rondom de buik!

De sportschool kan dan een intimiderende omgeving zijn, daarom sporten veel mensen liever thuis! Maar, wat zijn dan oefeningen om thuis buikvet te kunnen verbranden?

» Let op! Onderaan deze vind je een gratis fitness schema met buikspieroefeningen. Durf jij de training aan? Het is zwaar!

In deze blog geef ik je een aantal oefeningen en tips mee om thuis buikvet te kunnen verbranden en weer een strakke en platte buik te kunnen krijgen!

✓ Waarom plaatselijk vet verbranden niet mogelijk is!
✓ Welke buikspieroefeningen verbranden buikvet?
✓ De 6 beste oefeningen om thuis buikvet te verbranden!

Een strakke buik met deze oefeningen voor thuis!

Kun je plaatselijk vet verbranden?

Nee! Plaatselijk vet verbranden is niet mogelijk. Je verliest alleen vet, door een calorietekort te hanteren in combinatie met voldoende beweging, goede voeding en genoeg slaap! Het ene persoon verliest buikvet, terwijl het andere persoon vet rondom de armen verliest.

Oefeningen om buikvet te verbranden thuis

De buikspieren zijn een belangrijke spiergroep. Om een platte en strakke buik te kunnen krijgen is het doen van oneindig sit-ups onvoldoende!

Zoals gezegd is het doen van alleen oefeningen niet genoeg. Naast goede voeding is ook voldoende rust en beweging belangrijk. 

Toch stimuleren buikspieroefeningen de spiergroei in de buikgordel, wat voor een strakkere buik zal zorgen! Het is dan wel belangrijk om alle buikspieren aan te spreken. Hieronder staan 6 oefeningen, die je hierbij helpen!

Dit zijn de 6 beste ‘buikvet verbranden oefeningen thuis’. Deze work-out kost nog geen 10 minuten van je tijd. Doe deze oefeningen dus makkelijk en snel, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Je kunt de oefeningen thuis of ergens anders doen.

Bonus! Ik heb alle oefeningen in een overzichtelijk work-out schema gezet!

Gratis fitness schema sport schema voor buikspieren

Bekijk de hele work-out in deze onderstaande!

Per oefening heb ik ook apart een beschrijving van de oefening neergezet + een video met uitleg per buikspieroefening.

In onderstaande video’s zie je hoe de oefening wordt uitgevoerd! Ik heb al doorgespoeld naar het juiste tijdstip zodat je direct door kunt met de oefening!

Buikvet verbranden oefeningen thuis

Oefening 1 – Two Down, One Up

Ga op je rug liggen met de handen naast je. Til hoofd en benen van de grond en til je rechterbeen omhoog totdat het recht in de lucht staat. Houd je andere been stil op de grond.

Vervolgens breng je ook langzaam je andere been naar boven. Als beide benen naast elkaar in de lucht staan, laat je deze langzaam tegelijk naar beneden zakken!

Klik op onderstaande video om direct naar de oefening te gaan!

Oefening 2 – Figuur 8

Ga plat liggen op de grond. Leg je handen naast je neer. Houd je benen strak bij elkaar en til ze vervolgens op. In de lucht maak je het cijfer 8!

Klik op onderstaande video om direct naar de oefening te gaan!

Oefening 3 – De 21 Crunch

Ga plat op de grond liggen. Til vervolgens 1 been op, en probeer met je bovenlichaam omhoog te komen en met je handen je tenen aan te raken. Breng vervolgens dit been weer omlaag.

Til nu het andere been op en herhaal dit proces. Als je beide benen hebt gehad, til je vervolgens beide benen tegelijk op en probeer je de tenen aan te raken!

Klik op onderstaande video om direct naar de oefening te gaan!

Oefening 4 – Scissors V Sit-Ups

Ga zitten op de grond. Til vervolgens je benen 30 centimeter van de grond. Er staat nu spanning op de buik.

Breng vervolgens het linkerbeen over het rechterbeen, vervolgens breng je het rechterbeen over het linkerbeen. Terwijl je dit doet, doe je een reguliere sit-up!

Klik op onderstaande video om direct naar de oefening te gaan!

Oefening 5 – Hip Touch Planks

Begin in een plankpositie. Houd ellebogen op de grond en til je billen vervolgens de lucht in. Raak met de rechterarm en raak de linkerheup aan. Ga terug naar de plank en herhaal met de andere arm.

Klik op onderstaande video om direct naar de oefening te gaan!

Oefening 6 – Russian Twist

Ga zitten met je handen ineengevouwen, knieën gebogen en hielen van de grond. Draai vervolgens van links naar rechts.

Klik op onderstaande video om direct naar de oefening te gaan!

Leave a comment