boerenomelet recept

Boerenomelet recept

Ben je opzoek naar een overheerlijk boerenomelet recept? Een omelet moet luchtig en zacht van binnen zijn, maar gaar en goudgeel van kleur aan de buitenkant. Het bakken van een boerenomelet is heel eenvoudig! In deze 9 stappen maak jij namelijk al zo’n heerlijke boerenomelet…..

» Bonus! In dit artikel heb ik een stap-voor-stap infographic gemaakt speciaal voor jou. Hierin zie je snel en makkelijk hoe je een boerenomelet maakt!

Boerenomelet recept: een boerenomelet maken!

Ben je geen fan van eieren koken, maar wil je liever een omelet bakken met eieren? Een boerenomelet is het perfecte recept voor iedereen liefhebber van eieren! Het hoge eiwitgehalte in eieren geven een voldaan en verzadigd gevoel en de toegevoegde groenten aan het omelet dragen bij aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten.

boerenomelet met druiven en sla

Koolhydraatarm boerenomelet

Wist je dat een boerenomelet een prima toevoeging is in een ‘low carb’ of ‘koolhydraatarm dieet’? Een boerenomelet bevat niet tot nauwelijks koolhydraten en zit vol eiwitten!

Recept boerenomelet – Ingrediënten

» 100 ml halfvolle melk;
» 50 gram gerookte spekblokjes;
» 50 gram champignons;
» 30 gram geraspte kaas
» 3 Scharreleieren;
» 1 rode bosui;
» ½ paprika (groen, geel of rood)
» Bieslook.

mand vol met gezonde groentes

Hoe maak je een boerenomelet?

Stap 1: Begin allereerst met het bakken van de gerookte spekblokjes op laag vuur. Het is belangrijk dat de gerookte spekblokjes goed gaar en volledig doorbakken zijn. Er hoeft geen olie of boter in de pan te worden gedaan, aangezien gerookte spekblokjes van zichzelf vol vetten zitten. Het vet uit de gerookte spekblokjes geeft daarentegen een unieke smaak aan het boerenomelet.

Stap 2: Terwijl de gerookte spekblokjes op laag vuur staan, is het belangrijk om een grote kom klaar te zetten. In deze kom zullen alle gesneden groenten worden gemixt. In de tussentijd sudderen de gerookte spekblokjes op laag vuur.

Stap 3: Na het klaarzetten van de kom is het belangrijk om de rode bosui te pellen en te snijden in heel kleine stukjes. Voeg het pellen en snijden de gesneden stukjes rode bosui toe in de kom.

Stap 4: Was vervolgens de paprika. Verwijder de steel en de zaadlijst van de paprika. Het vruchtvlees dat overblijft, moet in kleine blokjes worden gesneden. Voeg het vruchtvlees van de paprika toe in de kom.

Stap 5: Maak vervolgens de champignons schoon. Snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Champignons kunnen ook worden vervangen door spinazie. Voeg de gesneden stukjes champignons toe in de kom.

Stap 6: Alle gesneden groenten kunnen vervolgens worden toegevoegd in de pan met de gerookte spekblokjes. Bak de groenten vervolgens 5 minuten zacht in. Het vet van de gerookte spekjes zal opgenomen worden door de groenten, wat een unieke smaak zal geven.

Stap 7: Kluts in de tussentijd de eieren met melk in de kom. Breng eventueel op smaak met bieslook en peper. Uiteraard is het ook mogelijk om zout te gebruiken, de gerookte spekjes daarentegen bevatten veel zout van zichzelf. Het toevoegen van extra zout of natrium is daardoor overbodig.

Stap 8: Giet het mengsel van eieren met melk, kruiden en bieslook vervolgens in de pan. Rangschik de kaas en groenten, zodat alles gelijkmatig over het boerenomelet is verdeeld.

Stap 9: Plaats vervolgens een deksel op de pan. Zet het geheel op laag vuur. Na ongeveer drie tot vier minuten sudderen is het boerenomelet aan een kant doorbakken en doorgestoomd. Draai het boerenomelet daarom om. Op deze manier zijn beide kanten goed doorbakken. De binnenkant van het boerenomelet is nu luchtig en ietwat zacht. De buitenkant van het boerenomelet is nu goudbruin kleurig en knapperig.

» Niet vergeten – Je kunt dit recept pinnen voor ‘Pinterest’ of eenvoudig delen via Facebook of WhatsApp!

Boerenomelet recept - www.groeimaat.com

Welke ingrediënten kun je toevoegen?

Het is mogelijk om vrijwel alle ingrediënten toe te voegen aan een omelet! Je kunt bijvoorbeeld bijna alle soorten groenten toevoegen aan een omelet. Probeer eens wat verschillende combinaties uit!

Ingrediënten boerenomelet

Een omelet kan worden gecombineerd met ‘spinazie’, ‘feta kaas’, ‘zalm’, ‘champignons’, ‘bosui’, ‘tomaat’, ‘avocado’ en ‘groenten’.

gebakken ei boerenomelet

De voedingswaarde van een boerenomelet

Hoeveel calorieën zitten er in een boerenomelet? Onderstaande tabel geeft de voedingswaarde van een algemeen omelet aan en het recept van het boerenomelet, zoals hierboven benoemd.

Voedingswaarde tabel omelet en boerenomelet

Een boerenomelet bevat veel vetten, door de gerookte spekjes. De gerookte spekjes kunnen worden vervangen door bijvoorbeeld extra groenten om op deze manier lager uit te komen in calorieën en het aantal vetten af te laten nemen.

Een omelet met vloeibaar eiwit!

Het eigeel van een ei bevat vetten en werkt verhogend op het cholesterolniveau. Om het aantal vetten in een omelet te verlagen vervangen steeds meer mensen eieren met ‘vloeibaar ei-eiwit’.

Landingspagina vloeibaar ei-eiwit Body & Fit

Met vloeibare eiwitten is het eenvoudig om op een snelle en gemakkelijke manier hoogwaardige eiwitten toe te voegen aan jouw dieet! Eiwitten afkomstig uit eieren is de meest pure eiwitbron voor iedereen! ‘Ei-eiwit’ heeft een hoge biologische waarde, is zeer goed opneembaar en is van nature nagenoeg vetvrij en ontzettend eiwitrijk.

Banner vloeibaar ei-eiwit Body & Fit

» Koop direct vloeibaar eiwit via de kortingspagina van Body & Fit

Voedingswaarde vloeibaar eiwit

Voedingswaardetabel vloeibaar eiwit

Leave a comment