Beste energiereep

Energierepen zijn als zuurstof en de basis voor veel sporters. De repen bieden een snelle en praktische manier om overal en altijd voldoende energie te hebben.

Het is niet alleen een bron van koolhydraten, maar energierepen zitten vaak ook vol met eiwitten, gezonde vetten en vezels. Kortom, het ideale tussendoortje voor sporters. Maar, wat is nou de beste energiereep voor jou?

Veel mensen denken dat energierepen alleen voordelen bieden voor duursporters, bijvoorbeeld hardlopers of wielrenners. Toch gebruiken ook steeds meer krachtsporters energierepen én dat is niet heel gek. Het kan daarentegen lastig zijn een keuze te maken voor de beste energiereep. Benieuwd wat de beste energieren voor jou is? Lees dan snel verder!

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Dit zijn doorverwijzingen naar producten en/of pagina’s van geselecteerde partners. Als je via één van de links uit dit artikel een aankoop doet op de website van de doorverwezen partner, betaal je niet meer of niets extra’s. Wij ontvangen een kleine procentuele commissie van de partner hiervoor.

Waarom een energiereep?

Supplementen zijn een aanvulling op je dagelijkse eetpatroon. Energierepen zijn één van de basisproducten in het voedingspatroon van vele kracht- en duursporters. Er zijn verschillende soorten sport en energierepen die aan elk sportvoeding doel en dieetvoorkeur kunnen bijdragen. Hieronder vind je een overzicht met diverse soorten energierepen. Zo vind je binnen no-time dé beste energiereep voor jou!

Op zoek naar de beste energiereep?

Steeds populairder onder duursporters en krachtsporters zijn energierepen. Ze geven net dat ene beetje extra energie wat je het laatste beetje nodige energie kan geven om maximale sportprestatie te kunnen leveren.

Omdat er zoveel energierepen te koop zijn is het lastig om de beste energiereep te vinden die bij jou past. In deze koopgids vind je een aantal mogelijke opties. Er zit ongetwijfeld iets tussen waarin jij je kunt vinden. Bekijk de reviews en beoordelingen van energierepen en hun informatie hieronder!

[wptb id=9849]

Rocket Fuel Energy Bar

De basis van de Rocket Fuel Bar bestaat uit fruit, dadels en haver. Erg lekker, makkelijk mee te nemen en levert de benodigde boost tijdens duur-, kracht-, of teamsport.

✅ Snelle boost in energielevel
✅ Maar liefst 32 tot 36 gram koolhydraten per reep
✅ Vrij van rijst- of glucosestroop

De Rocket Fuel Bars zijn zacht, sappig en bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten die van nature een bron van koolhydraten zijn. Dé beste energiereep voor iedereen die op zoek is naar een krachtige energieboost tijdens de training.

✔️ Bekijk de Rocket Fuel Energy Bar online op de website van Body & Fit

High Energy Sport Bar

Heerlijke repen die rijk zijn aan koolhydraten. Ideaal als boost voor, tijdens of na een zware inspanning. De kolhydraat rijke repen bestaand uit een mix van enkelvoudige en complexe koolhydraten. 

✅ Bevat maar liefst 29 gram koolhydraten per reep
✅ Mix van enkelvoudige en complexe koolhydraten uit haver en granen
✅ Ideaal voor, tijdens of na een inspanning

De High Energy Sports Bars zijn ideaal om te nuttigen tijdens of na een zware training of wedstrijd. Verkrijgbaar in diverse lekkere smaken.

✔️ Bekijk de High Energy Sport Bar online op de website van Body & Fit

Energize Bar

Om het meeste effect te behalen uit een intensieve training is het verstandig om te zorgen dat je energievoorraad van te voren is aangevuld en je tijdens je training koolhydraten bijvult. Dat doe je natuurlijk met de Energize Bars van Power Bar!

✅ Bevat extra natrium
✅ Bevat magnesium ter voorkoming van kramp
✅ Snelle energie- & eiwitaanvulling

Ben je op zoek naar de beste energiereep? Zoek dan niet verder! Deze energiereep bestaat een combinatie tussen koolhydraatmix, natrium, magnesium en hoogwaardige eiwitten. De energiereep voor de fanatieke duursporter!

✔️ Bekijk de Energize Bar online op de website van Body & Fit

Sis Energybar Go

Heerlijke, voedzame, gemakkelijk verteerbare repen met een hoog koolhydraatgehalte! Perfect als praktische ondersteuning tijdens het sporten.

✅ Maar liefst 25 gram koolhydraten per reep
✅ Samengesteld voor een snelle opname
✅ Gemakkelijk verteerbaar een smeuïg van smaak

De SiS Go Energy repen zijn bijzonder voedzaam en zijn hoog in koolhydraten, maar liefst 26 gram per reep! De repen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, met als basis fruit en havermout. Lekker verantwoord, goed verteerbaar en heerlijke smeuïg van smaak. 

✔️ Bekijk de Sis Energybar Go online op de website van Body & Fit

Wat is de beste energiereep voor jou?

Het is natuurlijk per persoon verschillend welke energiereep het beste voor jou is. De een die is op zoek naar een geavanceerde mix tussen snelle en langzame koolhydraten, de ander is juist weer op zoek naar een snel tussendoortje als krachtige energie boost. Wat de beste energiereep voor jou is, is dan ook afhankelijk van je soort wensen en voorkeuren!

Hoe kies je een energiereep die bij jou past?

Ieder lichaam presteert en reageert anders op inspanning. De een krijgt direct honger, de ander kan uren teren op een simpel gerecht. Hoe je de juiste energiereep kiest die bij jou past, is dus ook helemaal afhankelijk van wat je sportdoelen zijn én hoe je lichaam reageert op inspanning. Op deze pagina vind je een overzicht van vijf populaire energierepen. Maar, óf dit de beste energiereep voor jou is hangt natuurlijk helemaal af van jouw keus en wens!

Goede energierepen, voor jou op een rijtje!

Wanneer je meer uit sporten wilt halen, meer voortgang probeert te boeken tijdens het trainen of meer uithoudingsvermogen wilt hebben tijdens het trainen, is het hebben van voldoende energie onmisbaar. 

Een energiebar zorgt ervoor dat je snel een energie piek zult ervaren. Hierdoor kun je harder en langer door trainen. Maar wat zijn nu de beste energie bars?

Leave a comment