1 kilo per week afvallen

1 Kilo per week afvallen

Probeer je te verslanken en wil je 1 kilo per week afvallen? Volg deze 4 stappen en je zult binnen no-time gewicht verliezen! Versnel je stofwisseling, verbrand extra calorieën en verlies snel dat extra kilootje waar je maar al te graag vanaf wilt!

Dit artikel is bedoeld voor mensen die gezond willen afvallen. Ben je het zat om aan strenge dieet regels vast te zitten, die simpelweg onhaalbaar zijn? En wil je 1 kilo per week afvallen? Dan is dit artikel voor jou! In dit artikel vertellen wij je…..

✓ Hoe kun je 1 kilo per week afvallen?
✓ Welke tips het afvallen versnellen!
✓ En wat je absoluut niet moet doen als je probeert af te vallen

En dat allemaal zonder dure programma’s aan te schaffen, uren in de keuken te staan of jezelf allerlei beperkingen of regels op te leggen. Met de 4 tips uit dit artikel zul je snel 1 kilo per week afvallen!

De grootste fout die je namelijk kunt maken is jezelf allerlei regels en beperkingen opleggen. Ik krijg dagelijks berichten van mensen die moeite hebben met afvallen, omdat ze het niet kunnen volhouden. Met deze 4 tips zul je niet terugvallen in je oude gewoontes!

1 kilo per week afvallen

Hoe kun je 1 kilo per week afvallen

Yes! 1 kilo per week afvallen is heel goed haalbaar!

Er zijn geen geheimen om af te vallen. Ook niet als je 1 kilo per week probeert af te vallen! Het klinkt heel veel, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. 

Als je gewicht probeert te verliezen moet je een calorietekort hanteren. Altijd. Bij een calorietekort krijg je dagelijks minder calorieën binnen, dan dat het lichaam nodig heeft.

Op deze manier zal het lichaam beginnen met vet te verbranden om aan de nodige energie te kunnen komen die het nodig heeft om te functioneren.

Het is vooral heel belangrijk om voldoende te blijven bewegen en voldoende te rusten. Een balans tussen de juiste voeding, genoeg beweging en voldoende rust zullen je helpen om te vermageren! Met onderstaande vier tips val je wekelijks zeker weten een kilo af!

1 kilo per week afvallen

#1. Kies een goed moment om te beginnen

Wij gaan je niet vertellen dat je vandaag nog moet beginnen. Wil je 1 kilo per week afvallen dan is het beter om te beginnen op een goed moment. Begin als je voelt dat je er zelf klaar voor bent. Als je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit of een lastige periode achter de rug hebt, zal het lastiger zijn om een dieet vol te houden. 

Begin daarom met afvallen wanneer jij je goed voelt! Zo voorkom je dat je terugvalt in je oude gewoontes en is de kans groter dat je het dieet langer zult volhouden. Simpelweg omdat je jezelf er fijner bij voelt en er klaar voor bent.

alarmklok en cijfers - wanneer met dieet beginnen

#2. Hanteer een calorietekort

Het is belangrijk om te weten hoeveel calorieën je dagelijks mag eten. Dit doe je door je dagelijkse caloriebehoefte te berekenen. Dit is de basis. Het is belangrijk om dit aantal te verminderen met 500 calorieën per dag als je 1 kilo per week wilt verslanken.

Je hoeft niet net als veel bodybuilders je eten af te wegen. Je kunt al heel snel 500 calorieën per dag minder eten, zonder dat je jezelf allerlei regels en strenge eisen oplegt.

✓ Kies voor gezonde avond snacks in plaats van ongezonde tussendoortjes.
✓ Een veel eiwitten en vezels om het hongergevoel te verminderen.
✓ Fan van sushi of andere lekkernijen? Geen probleem! Eet het met mate!
✓ Drink geen frisdrank of suikerhoudende dranken, maar kies voor water of smoothies.
✓ Vervang ongezonde snacks met bijvoorbeeld gezonde noten of zonnebloempitten.

gezonde groentes en gezond fruit

#3. Verbrand extra calorieën

Sporten is niet noodzakelijk als je probeert af te vallen. Het is moeilijk om te geloven, maar het is echt waar. Je hoeft geen uren per dag op de crosstrainer te staan of kilometers te wandelen. Wat extra beweging stimuleert wel de vetverbranding.

Wil je 1 kilo per week afvallen? Dan is het belangrijk om dagelijks wat extra te bewegen. Probeer dagelijks een paar honderd calorieën extra te verbranden. Kies ervoor om bijvoorbeeld op de zondagmiddag te gaan wandelen, tijdens de lunch een ommetje te lopen, zo nu en dan te tuinieren of af en toe te gaan zwemmen.

vrouw is aan het hardlopen

#4. Zorg voor de juiste voedingsstoffen

Je zou je lichaam kunnen vergelijken met de motor van een auto. Als je een schroefje weghaalt, dan werkt de motor van een auto niet meer goed.

Dit geldt ook voor het lichaam. Als je onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt zul je sneller ziek worden of belangrijker; minder snel afvallen.

Wil je 1 kilo per week afvallen? Dan moet je ervoor zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt!

✓ Je stofwisseling versnelt als je meer omega-3 binnenkrijgt. Hierdoor val je sneller af.
✓ Je verliest meer buikvet door een vezelrijk voedingspatroon.
✓ Eet dagelijks 200 gram groenten en 200 gram fruit.


Niet doen – Crashdieet!

Snel afvallen betekent niet jezelf uithongeren. Misschien ben je geneigd om zo min mogelijk te eten als je gewicht probeert te verliezen, maar dit gaat je echt niet verder helpen. Dit worden crash diëten genoemd. Deze zijn gevaarlijk en ongezond.

Je verliest met dit soort diëten alleen maar spieren en vocht. Het lichaam zal gaan in een overlevingsstand, omdat het dagelijks in een extreem calorietekort zit. Het is daarom belangrijk om verantwoord en gezond af te vallen.

Sla het ontbijt bijvoorbeeld niet over. Dit zijn juist calorieën die het lichaam nodig heeft. Ontbijten is belangrijk en voorkomt dat je snel neigt naar een ongezond tussendoortje. Begin  je dag bijvoorbeeld met een eiwitshake als ontbijt


Iedere week 1 kilo afvallen

Wil je 1 kilo per week afvallen? Dan is dit heel goed mogelijk zoals je hebt kunnen lezen. Met slechts kleine aanpassingen in je huidige voedingspatroon en dagelijkse beweging kom je al een heel eind!

Het is vooral heel erg belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam. Ben je futloos of moe? Gun je lichaam wat rust. Probeer verstandige beslissingen te maken door niet te kiezen voor ongezonde tussendoortjes als je bijvoorbeeld honger hebt. Kies voor iets gezonds! Als je als deze tips toepast zul je 1 kilo per week afvallen!


1 Kilo per week afvallen?

 1. Kies een goed moment om te beginnen

  Begin met afvallen wanneer jij je goed voelt! Zo voorkom je dat je terugvalt in je oude gewoontes en is de kans groter dat je het dieet langer zult volhouden. Simpelweg omdat je jezelf er fijner bij voelt en er klaar voor bent. Ten minste 1 kilo per week afvallen? Begin dan wanneer jij je goed voelt!

 2. Hanteer een calorietekort

  Je hoeft niet net als veel bodybuilders je eten af te wegen. Je kunt al heel snel 500 calorieën per dag minder eten, zonder dat je jezelf allerlei regels en strenge eisen oplegt.

 3. Verbrand extra calorieën

  Wil je 1 kilo per week afvallen? Dan is het belangrijk om dagelijks wat extra te bewegen. Probeer dagelijks een paar honderd calorieën extra te verbranden.

 4. Zorg voor de juiste voedingsstoffen

  Je zou je lichaam kunnen vergelijken met de motor van een auto. Als je een schroefje weghaalt, dan werkt de motor van een auto niet meer goed. Dit geldt ook voor het lichaam. Als je onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt zul je sneller ziek worden of belangrijker; minder snel afvallen. Zorg daarom voor een balans in de juiste voedingsstoffen.

One Reply to “1 Kilo per week afvallen”

Leave a comment